Головна » 2009 » Червень » 14 » Логічний аналіз основних понять
Логічний аналіз основних понять
21:33

Предмет дослідження включає в себе ті сторони та властивості об'єкта, які в найбільш повному вигляді виражають досліджуваних проблему (ховається в ній протиріччя) і підлягають вивченню. Причини неуспеваемості у вузі - це предмет дослідження. Він являє собою концентрований вираз взаємозв'язку соціальної проблеми та об'єкта дослідження.

  Логічний аналіз основних понять. У цьому розділі програми передбачаються такі методологічні процедури, без яких неможливо втілити в інструментарії єдину концепцію дослідження, а значить реалізувати його мету і перевірити правильність висунутих гіпотез. Їх суть полягає в логічному структуруванні основних понять, що визначають предмет дослідження. Логічний аналіз передбачає точне пояснення змісту і структури вихідних понять, а на цій основі - з'ясування співвідношення властивостей вивчається явища. Згодом він допоможе правильно пояснити отримані результати. Підсумком такої процедури є теоретична модель предмета дослідження, про яку ми ще будемо говорити докладніше.

  Висунення гіпотез. Їх сукупність відображає багатство і можливості теоретичної концепції, загальну спрямованість дослідження. Гіпотеза - наукове припущення, що висуваються для пояснення досліджуваних явищ і процесів, що треба підтвердити або спростувати. Попереднє висунення гіпотез може призначив внутрішню логіку всього процесу дослідження. Гіпотези - це явно чи неявно виражені припущення про характер і причини виникнення вивчається проблеми.

Переглядів: 730 | Додав: bragvla15 | Теги: модель, Правильність, Сукупність | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: