Головна » 2009 » Липень » 21

Таке лідерство не передбачає обов'язкового застосування сили, але в інших випадках вона може бути застосована. Деякі працівники позитивно сприймають такий вид керівництва, однак це не відноситься до більшості персоналу.

  Жорстке автократічное лідерство схвалюють лише два типи менеджерів - ті, хто погано інформований і не знає кращого виходу, а також ті, хто за своїм характером егоістічен і прагне дати відчути свою значимість.

  Доброзичливий автократізм. У цьому випадку стиль лідерства орієнтований і на виконання завдання, і на задоволення інтересів працівників. Хоча доброзичливі автократія докладають багато сил для виконання завдання, вони одночасно рахуються з бажаннями, почуттями, прагненнями персоналу.

  Такі менеджери звертаються за фактами та інформацією до працівників, перш ніж прийняти будь-яке рішення, але вони не мають потреби в їх рекомендаціях. Вони не дозволяють також працівникам приймати рішення або ж бути учасниками процесу прийняття рішення. ... Читати далі »

Переглядів: 1055 | Додав: bragvla15 | Дата: 21.07.2009 | Коментарі (0)

Характеристики об'єкта дослідження. Управління підприємством здійснюється на базі лінійно-штабній структури, в яку входить: Генеральний директор, Головний бухгалтер і бухгалтерія, Заступник гендиректора з виробництва, з господарських питань, Головний механік, Юрист і Начальник відділу кадрів, Начальник ділянки (виконроб), Інженер ПТО, персонал підприємства. Між підрозділами існують вертикальні і горизонтальні зв'язки. Підприємство очолює директор, який організує всю роботу, несе повну відповідальність, представляє підприємство у всіх установах і організаціях, розпоряджається майном підприємства, укладає договори, видає накази по підприємству, у відповідності з трудовим законодавством приймає і звільняє працівників, застосовує заходи заохочення та накладає стягнення на працівників, відкриває у банках рахунки підприємства.

  Заступник директора з господарських питань керує матеріально-технічним постачанням та збутом продукції, роботою житлово-комунального господарства та ін З ... Читати далі »

Переглядів: 1276 | Додав: bragvla15 | Дата: 21.07.2009 | Коментарі (0)