Головна » 2009 » Липень » 21 » Концептуальнаяісследованія
Концептуальнаяісследованія
21:35

Характеристики об'єкта дослідження. Управління підприємством здійснюється на базі лінійно-штабній структури, в яку входить: Генеральний директор, Головний бухгалтер і бухгалтерія, Заступник гендиректора з виробництва, з господарських питань, Головний механік, Юрист і Начальник відділу кадрів, Начальник ділянки (виконроб), Інженер ПТО, персонал підприємства. Між підрозділами існують вертикальні і горизонтальні зв'язки. Підприємство очолює директор, який організує всю роботу, несе повну відповідальність, представляє підприємство у всіх установах і організаціях, розпоряджається майном підприємства, укладає договори, видає накази по підприємству, у відповідності з трудовим законодавством приймає і звільняє працівників, застосовує заходи заохочення та накладає стягнення на працівників, відкриває у банках рахунки підприємства.

  Заступник директора з господарських питань керує матеріально-технічним постачанням та збутом продукції, роботою житлово-комунального господарства та ін Заступник директора по кадрам керує відділом праці та заробітної плати та відділом кадрів. Головний інженер керує роботою технічних служб підприємства, несе відповідальність за виконання плану, випуск високоякісної продукції, використання новітньої техніки і технології. Головний інженер очолює виробничо-технічна рада підприємства, що є дорадчим органом. Йому підпорядковані наступні відділи: технічний, Головного механіка, головного енергетика, Виробничо-диспетчерський, Технічного контролю, Техніки безпеки.

  Концептуальнаяісследованія. Мала група - суб'єкт конкретного виду соціальної діяльності, ланка у громадській структурі. Специфічний ознака - суспільні відносини виступають у формі безпосередніх особистих контактів, в яких реалізуються певні суспільні зв'язки, які опосередковано спільною діяльністю.

  Лідер - людина, що володіє значними особистісними характеристиками.

  Стиль управління. На показані чотири різних стилю керівництва: жорсткий автократічний, доброзичлива автократічний, консультативний та партіціпатівний (стиль співучасті). Підприємець повинен мати на увазі, що кожен працівник, незалежно від своїх здібностей, має право на те, щоб до нього ставилися з повагою. Практично шанобливе ставлення до працівнику є моральний обов'язок підприємця.

  Жорсткий автократізм. Люди, які обирають цей стиль керівництва, є абсолютними диктаторами. Вони вважають, що завжди знаходяться в самому вигідному становищі для того, щоб судити про те, в чому полягає вища благо для їх підлеглих. Більш того, вони вважають, що справжні взаємини керівника і підлеглих існують лише тоді, коли підлеглі виконують лише те, що їм наказано, не ставлячи ніяких питань своїм керівникам.

Переглядів: 1276 | Додав: bragvla15 | Теги: Головний, генеральний, що | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: