Головна » 2009 » Липень » 11 » Треба враховувати навіть їхні політичні орієнтації
Треба враховувати навіть їхні політичні орієнтації
21:34

Після збору даних він знайшов дотепний спосіб аналізу відповідей на анкету. Він запитав себе: хто в більшій мірі схильний до шахрайства з податками - бідні чи багаті? Не знаючи ще відповіді, Марк припустив: у багатьох більше грошей, тому вони сильніші зацікавлені приховувати розміри своїх доходів. Але, усвідомлюючи, що обманювати недобре, вони намагатимуться всіляко виправдати свої дії якимись раціональними міркуваннями, звинувативши в усьому бідних: вони, мовляв, отримують занадто великі допомоги від держави, тому багатим доводиться платити надмірні податки.

  Побудувавши ланцюжок міркувань, яку називають ще теоретичної моделлю, Марк сформулював першу гіпотезу: студенти із забезпечених сімей повинні назвати незаконне отримання пільг гіршим явищем, ніж ухилення від сплати податків. Друга гіпотеза свідчила: для бідних ухилення від податків виглядає великим злом, ніж незаконне отримання пільг. Як бачимо, бідні і багаті повинні вести себе прямо протилежно. Коли Марк розмістив дані у таблиці 2.2, то виявив, що його гіпотези підтверджуються. Таким чином, він довів зв'язок між сімейним доходом і ставленням людей до різних видів шахрайства.

   Дослідження Марка - зразок справжньої соціології. По-перше, він витягнув дані з реального життя, тобто спирався на факти. По-друге, він отримав в результаті теоретичні узагальнення, що стосуються соціальних відносин і соціальних груп (бідних і багатих)

Ключові положення теми

Ключові терміни

Анкетування Ймовірність

Вибіркова сукупність Вибіркове обстеження Генеральна сукупність Гіпотеза Одиниці відбору Одиниці спостереження Закономерность

Концептуалізації

Обсяг вибірки

Операціоналізація

Основа вибірки

Помилка репрезентативності

Помилка вибірки

Паспортічка

Змінна

Польове дослідження

Програма дослідження

Репрезентативність

Респондент

Статистичний висновок

Структура вибірки

Тенденція

Емпіричних досліджень

  Ключові думки

Стратегія емпіричного дослідження задається програмою дослідження.

Переглядів: 1005 | Додав: bragvla15 | Теги: Ймовірність, витягнув, Дотепний | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: