Головна » 2009 » Липень » 25 » Колектив згуртовані завдяки наявності явного лідера
Колектив згуртовані завдяки наявності явного лідера
21:35

Управління міжособистісних відносин на рівні професійної діяльності колективу виражається у збільшенні рівня Цое. Низький рівень Цое служить показником неузгодженості думок і є насторожує, бо це значить, що в міжособистісного спілкування колективу є якісь збої. Якщо, незважаючи на робляться зусилля з активізації спільної діяльності працівників у вирішенні що стоять перед підрозділом завдань, улучшений в міжособистісних відносинах не наступає, то є підстави припускати, що в колективі розвинулися негативні тенденції на рівні неформальних груп.

  III. Аналітичний звіт

  В результаті проведеної роботи завдання дослідження були вирішені наступним чином.

  Виявлено, що для керівника колективу характерний такий стиль управління персоналом, як «доброзичливий автократізм», основною рисою якого є те, що керівник у рівній мірі орієнтований і на виконання завдання, і на задоволення інтересів працівників.

  Дев'ять чоловік з дев'яти (офісних працівників) відзначили, що, вирішуючи виробничі завдання, керівник намагається створити хороші стосунки між людьми в колективі, що з керівником працювати цікаво, але при цьому в критичних ситуаціях він, як правило, переходить на більш жорсткі методи керівництва, завжди дуже суворо контролює роботу підлеглих.

  Працівники нижчої ланки вважають, що «його цікавить тільки виконання плану, а не ставлення людей один до одного» (так відповіли три людини з шести), тим не менш, вони майже одностайно (п'ять чоловік з шести) погодилися з тим, що керівник регулярно спілкується з підлеглими, говорить про стан справ у колективі.

  При цьому в своїй практиці керівник використовує також елементи консультативного стилю управління. Про це свідчать результати опитування персоналу:

  14 чоловік з 15 опитаних відзначили, що керівник намагається вирішувати всі разом з підлеглими, одноосібно вирішує лише термінові й оперативні питання;

12 із 15 вважають, що відповідальність він розподіляє між собою і підлеглими;

10 із 15 вважають, що керівник регулярно радиться з підлеглими, особливо з досвідченими працівниками.

Хоча директор звертається за фактами та інформацією до працівників, перш ніж прийняти будь-яке рішення, але останнє слово завжди залишається за ним. Це можна пояснити наступними причинами:

Переглядів: 3202 | Додав: bragvla15 | Теги: Керівник, Доброзичливий, Людина | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: